Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAYAN ÇİFTÇİLER EĞİTİMDE

BAYAN ÇİFTÇİLER EĞİTİMDE

Terme´nin birçok mahallesinde Terme İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünce Tarım ve Hayvancılık konularında çiftçi bayanlara eğitim veriliyor.

Eğitimler Terme Müftülüğünce açılan Kuran Kurslarında ve Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan kurslarda İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden Hürriyet Taşpınar ve Veteriner Hekimlerinden Hale İnan tarafından veriliyor. Eğitim verilmesi planlanan kurslara önceden haber verilmekte, kurs hocalarının da yardımıyla katılımın artması sağlanmaktadır.

DOĞRU BİLİNEN
YANLIŞLAR ÖĞRETİLİYOR
Üretimin bizzat içinde olan çiftçi bayanlara tarımsal ürünlerin yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılarla mücadele, bilinçli tarım ilacı kullanma, gübreleme gibi Zirai konularda; hayvanların bakımı ve hastalıkları, hastalıklardan koruma ve hayvanların aşılanması gibi hayvansal konularda bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca bakanlığın uyguladığı desteklemeler, yürüttüğü projeler, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına karşı şiddet gibi konularda bilgi verilmekte ve bayanların konularla ilgili soruları cevaplandırılmaktadır. Bu eğitimlerle bayanlarımızın doğru bildiği yanlışlar düzeltilmekte, bilmediği konularda bilgi edinmeleri sağlanmakta, bildikleri konuların da pekiştirilmesi sağlanmaktadır. Eğitimlere ilginin fazla olması zaten tarım ve hayvancılığın içinde olan bayanlarımızın işlerini en iyi şekilde yapmak için ne kadar istekli olduklarını göstermektedir.

109 ÇİFTÇİYE EĞİTİM
2018 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında İlçemizin Sivaslılar, Şeyhli, Yerli, Karacalı, Özyurt, Muratlı, Akçagün Mahallelerinden toplam 109 çiftçi kadınımıza eğitim verildi ve yapılan program dahilinde eğitimlere devam edilecektir.