Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKANLAR CANİK´TE BULUŞTU

BAŞKANLAR CANİK´TE BULUŞTU

Samsun merkez ve 17 ilçeden gelen Öğrenciyi Meclis Başkanları Canik Belediyesi Kültür Merkezi´nde buluştu.

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İl Öğrenci Meclis Başkanı Ayhan Demirci´nin öğrenci meclis başkanlarıyla belirli aralıklarda bir araya gelerek sorunlara çözüm bulmak amacıyla hazırladığı ?Başkanlar Buluşuyor? projesi kapsamındaki etkinliğin ikincisi Samsun Canik Belediyesinin ev sahipliğin yaptığı Canik Kültür Merkezinde yapıldı.
Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Bal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İl Meclis Başkanı Ayhan Demirci ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç konuşma yaptı. Türkiye Meclis Başkanlığına da aday olduğunu açıklayan Ayhan Demirci´ye protokolden ve özellikle Belediye Başkanı Osman Genç´ten tam destek geldi. Milli Mücadelenin Canik´ten başlamasının tesadüf olmadığını söyleyen Başkan Osman Genç Samsun´un ve dolayısıyla Ayhan Demirci´inin Türkiye Öğrenci Başkanlığını kazanarak eğitim öğretim alanında yeni bir mücadelenin öncüsü olabilir dedi. Yaptığı konuşmada gençlerin dünyadaki sorunlarla yakından ilgilenmesi gerektiğini bunun için de sorunları yerinde görmek geretiğini ifade etti. Başkan Osman Genç düzenlenecek olan bir organizasyonda başkanları Kudüs´e götürme sözü verdi. Ayhan Demirci Başkanlığında yapılan toplantının ikinci bölümünde başkanlar kendi ilçeleri ile sorunları dile getirdiler. Bir sonraki toplantının Atakum´da yapılması kararı alındı.
Öğle yemeğinin ardından Başkan Osman Genç Belediye binasını ve hizmet birimlerini gezdirerek çalışma şartları ve hizmet anlayışı ile ilgili bilgi verdi.
Belediyeni tahsis ettiği bir otobüsle henüz resmi açılışı yapılmayan Oyuncak Müze´sini gezen öğrenciler evlerine dönmek üzere şehirden ayrıldılar.