Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNDEN 250 BİN ŞEHİDE 250 BİN HATİM

ANADOLU GENÇLİK  DERNEĞİNDEN  250 BİN ŞEHİDE  250 BİN HATİM

Gerçekleştirdiği faliyetlerle milli ve manevi değerlerine her vesilede sahip çıkan Anadolu Gençlik Derneği, anlamlı organizasyonlarına devam ediyor.

Türkiye`nin dört bir tarafında olduğu gibi Terme`de de defalarca yaptığı Kur`an ziyafetleri, Kutlu Doğum etkinlikleri, 29 Mayıs Fetih Kutlamaları gibi Anadolu Gençlik’in klasiği haline gelen Çanakkale Şehitleri için hatimler devam ediyor.
Anadolu Gençlik, Çanakkale Zaferi`nin 100.yıl dönümünde de şehitleri Kur`anla yad ediyor. Her bir şehide bir hatim indiriyor.

250 BİN ŞEHİDE 250 BİN HATİM
AGD, “250 bin şehide 250 bin hatim” kampanyası çerçevesinde, Terme Şubesi gönüllüleri aracılığıyla vatandaşlara hatim dağıtıyor.
Hatim okumak isteyen vatandaşlar 0541 405 47 25 nolu telefondan AGD Terme Şubesi ile irtibata geçip hatim için cüz alabiliyor.

Türkiye`nin dört bir tarafında okunan hatimler, 11 Nisan`da Çanakkale`de yapılacak toplu hatim duasıyla şehitlerin ruhuna hediye edilecek.
“250 bin şehide 250 bin hatim” çalışmasıyla ilgili açıklama yapan AGD Terme Şube Başkanı Enbiya Koç, Çanakkale Zaferi`nin günümüz insanı özellikle de gençlik için büyük manalar içerdiğini belirterek “Hepimizin Çanakkale ruhuna ihtiyacı var. Bu çalışmalar aracılığıyla Çanakkale ruhunu daima canlı tutmaya çalışıyoruz. Amacımız din, vatan ve namus uğruna bedenlerini siper eden şehitlerimize vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemektir. Şehitlerimizi şehit oldukları manaya uygun bir şekilde Kur`anla yad ediyoruz. Hepsinin ruhu şad olsun. Bıraktıkları manevi mirasa sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Çanakkale silahla iman gücünün çarpışmasıdır. Ve bu çarpışmada bütün olumsuz şartlara rağmen imanlı yürekler Allah’ın izniyle galip gelmiştir. Bu günün gençliği bu mücadeleden ders alıp hayatını büyük idealler uğruna harcamalıdır.” dedi.

AGD`nin milletin değerleriyle milletin evlatlarını her vesilede buluşturduğunu söyleyen Koç, “Milletimizin bu çalışmaya katılarak okuyacağı her hatim, her cüz, Kur`an şehitlerimizin şefaatine vesile olacaktır.”diyerek bütün Termelileri şehitlerimiz için Kur`an okumaya davet etti.