Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AMAZON TİYATRO´DAN ŞEHİT VAKFINA ANLAMLI BAĞIŞ

AMAZON TİYATRO´DAN  ŞEHİT VAKFINA ANLAMLI BAĞIŞ

Amazon Tiyatrosu, Şehit Emniyet Mensuplarını ve Ailelerini unutmadı. ´Yetiş Doktor´ adlı oyunun tüm gelirini Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfına (EMŞAV) bağışladı.

Yazarlığını ve yönetmenliğini Nermin Yılmaz´ın yaptığı ve 25 Mayıs 2017 Perşembe günü Terme Belediyesi Kültür Merkezi sahnesinde sahnelenen Yetiş Doktor adlı oyunun tüm geliri, EMŞAV Karadeniz Temsilciliğine bağışlandı. Oyundan elde edilen gelirin banka dekontu, Amazon tiyatrosu Kurucusu Nermin Yılmaz ve proje koordinatörü Fatma Kırım Kaya tarafından EMŞAV Başkanı Bilal Erim´e verildi. Bu destekten memnuniyet duyduklarını belirten EMŞAV Başkanı Bilal Erim; ?Samsun´un Terme ilçesinde düzenlenen bir tiyatro gösterisinin gelirinin şehit aileleri ve gazileri için vakfımıza bağışlanması bizi mutlu etmiştir. Madde bağımlılığını konu alan tiyatronun tüm gelirinin vakfımıza bağışlayan Amazon Tiyatrosuna, bu projede görev alan ve oyunculara ve bu konuya duyarlılık gösteren Terme halkına teşekkür ederim? dedi.
Proje koordinatörü Fatma Kırım Kaya, ?bu projede yer almaktan büyük onur ve gurur duydum. EMŞAV vasıtasıyla şehit ve gazilerimizin hep yanında olduğumuzu gösterme fırsatı bulduğum için çok mutluyum.? dedi.
Tiyatroyu yazan ve yöneten Nermin Yılmaz, ?Terme amazon Tiyatrosu olarak birçok projede yer aldık. Bu defa Şehit Emniyet Mensupları ve gazileri adına bu projeyi gerçekleştirdik. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların aileleri adına yaptığımız bu projeden çok mutluluk duyduk. Sahnelediğimiz oyunla ilgili olarak Terme halkından çok olumlu tepkiler aldık. Uyuşturucu bağımlısı gençleri konu aldığımız oyunumuzla toplumumuzu uyuşturucu tehlikesine karşı uyarmayı amaçladık. Amazon Tiyatrosu olarak bu tür projelerde yer almaya devam edeceğiz.? dedi.
Nermin Yılmaz´ın 2004 yılında yazdığı ilk tiyatro eseri olan Yetiş Doktor, uyuşturucu bağımlılığının, gençlerimizi nasıl içinde yaşadığı toplumdan ve hayattan kopardığını dramatik bir şekilde gözler önüne seriyor. Gamze Yılmaz, Rümeysa Tecir, Nergis Pamuk, Nesli Yılmaz, Kübra Çalışkan, Hüsna Kesgin, Davut Akdoğan ve Sedanur Günay´ın rol aldığı oyun izleyiciler tarafından coşkuyla alkışlandı.