Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AMACIMIZ KALICI HiZMETLER YAPMAK

AMACIMIZ KALICI HiZMETLER YAPMAK

Terme İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alan belediye başkanı Ali Kılıç, makamında tebrikleri kabul etmeye başladı.

Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhur İttifakının adayı olarak katıldığı 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden de zaferle ayrılarak başkan seçildi. Kısa süre önce mazbatasını alan ve belediye binasındaki görevine başlayan Kılıç, yeni makamında tebrikleri kabul etmeye başladı. Vatandaşların, siyasilerin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin, tebrik, iyi dilek ve temennilerini iletmek başkan Kılıç´a ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda gazetemiz ekibinden Yazı İşleri Müdürümüz Yetkin Karamollaoğlu, köşe yazarımız Seyfi Günaçtı ve muhabirlerimizle birlikte biz de başkan Kılıç´a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

HER KESİMİN BELEDİYE BAŞKANI
OLMAYI AMAÇLIYORUZ
Yazı İşleri Müdürümüz Yetkin Karamollaoğlu başkan Ali Kılıç´a hayırlı olsun dileklerini ileterek başkan seçilmesiyle ilgili duygu ve düşüncelerini sordu.
Kendisine verilen görevin kutsal bir görev olduğunu belirterek bu emanete sahip çıkacağının altını çizen Ali Kılıç?Terme´de yaşayan yetmiş üç bin kişinin sorumluluğu üzerimizde. Belediye başkanı, şehremanetinin başında bulunan kimse, şehrin emini. Bu şehrin emini olmak, bu duygu, bu düşünceyle bizim üzerimizdeki görevin ve görevimizin sorumluluğunun bilincindeyiz . Bu günlere gelmemizde hocalarımızın, büyüklerimizin üzerimizde büyük emekleri var. Seçimlerde bize oy veren vermeyen, dua eden, yanımızda olan olmayan, gönülden destek veren vermeyen herkesin, her kesimin belediye başkanı olmayı amaçlıyoruz. Terme´mizin seksen iki mahallesini karış karış dolaştık. Amacımız Terme´ye kalıcı hizmetler yapmak. Terme´de, yani bu kubbe altında hoş bir seda bırakmak.?dedi.

?İSRAFI ÖNLEYECEK, BU KONUDA KÜÇÜLECEĞİZ?
Projelerini, Terme´yi dolaşırken yaşlısı genci, kadını erkeği olmak üzere tüm vatandaşların ?Nasıl bir Terme´de yaşamak istiyorsunuz? Daha müreffeh yaşamak için bizden beklentileriniz neler? Terme´yle ilgili hayalleriniz nedir?? sorularından yola çıkarak onların fikirleri doğrultusunda hazırladıklarını ifade eden Kılıç
?Kitapçığımızdaki projeler içinde bizim ve ekibimizin sadece iki projesi mevcuttur. Tabi ki önceliğimiz yarım kalan projeleri bitirmek olacak. Bu projelere ihtiyaç varsa buna büyükşehirle birlikte karar vereceğiz. Bizim en önemli konumuz israf. Ülkemiz ekonomik bir dar boğazdan geçiyor.
Adalet, benim ana çizgim. Bir de haram ve helal. Bize gökten para gelecek değil. Bizim doğalgazımız, petrol rezervimiz yok. Ankara bize bu nimetleri yağdıracak biz de buna göre hizmetler yapacak değiliz. Bunun için israfı önleyecek, bu konuda küçüleceğiz. Eksik programlar varsa bunları tamamlayacağız. Bismillah diyerek vatandaşlarımıza servis ettiğimiz projeleri gerçekleştirmek için kolları sıvayacak, çaba harcayacağız.?dedi.

?VATANDAŞA SÖZ VERDİK?
Çarşamba ve Atatürk caddeleriyle ilgili yaşanan sıkıntılara da değinen Kılıç ?Atatürk Caddesi için vatandaşların bizden bir beklentisi var. Cadde şuan şehrin çıkış güzergahı olarak kullanılıyor. Vatandaşlarımız ise buranın şehrin giriş güzergahı olmasını istiyor. Bizim de vatandaşlarımıza bu konuyla ilgili bir sözümüz vardı. Buna ilişkin çalışmaları başlattık.
Büyükşehir belediyesi, Atatürk Caddesi ve Çarşamba Caddesiyle ilgili alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladı. Biz de her iki caddenin daha aydınlık, iç açıcı ve modern bir görünüme bürünmesi için ilaveler yapacağız. Bu yönde insanlarımızın da duyarlılık gösterip bize destek olmalarını bekliyoruz. Hizmeti yapmanın yanında, hizmete değer vermek, onu korumak ve benimsemekte önemli. Hepimize bu konuda düşen görevler var, diye düşünüyorum.?dedi.
Belediye başkanı Ali Kılıç son olarak ?Terme´nin fikir başkanı olarak, basının, normal vatandaşların bizimle paylaşmak istediği fikirleri varsa, bunlarla ilgili insanlarla iletişim halinde olmak istiyoruz.´´dedi.