Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

AHMET ERSOY iLKOKULUNDA EBRU VE ORiGAMi SERGiSi

AHMET ERSOY iLKOKULUNDA EBRU VE ORiGAMi SERGiSi

Ahmet Ersoy İlkokulu öğretmenlerinden Serpil Öztürk ve Ömür Kuş öncülüğünde öğrencilerle birlikte yapılan ebru ve origami sanatına ait ürünler sergilendi.

Ahmet Ersoy İlkokulu öğretmenlerinden Serpil Öztürk ve Ömür Kuş öncülüğünde öğrencilerle birlikte yapılan ebru ve origami sanatına ait ürünler sergilendi.
Ahmet Ersoy İlkokulu´nda 16 Ocak Salı günü açılan sergiye, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Şube Müdürü Cuma Arpacı, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

ORİGAMİ: KENDİNE GÜVEN DUYGUSU AŞILIYOR
Origami sanatına kasım ayında başladıklarını ifade eden 3/C sınıfı öğretmeni Serpil Öztürk origamiyle ilgili şu açıklamayı yaptı. ?Origami sanatına iki ay içinde, haftada üç gün çalıştık. Çocuklara origamiyi yani kağıt katlama sanatını öğrettik. Bu sergideki ürünleri de iki ayda hazırladık. Origamiyle, kağıda nasıl şekil verileceğini, kağıdın nasıl katlanacağını ve nasıl düzenleneceğini öğrendik. Öğrencilerim, el becerinin de katkısıyla kağıda şekil vererek, çantalar, sepetler, kutular, kafesler, şemsiyeler, yelpazeler, sepette çiçekler, hayvan figürleri ve buketler yaptılar. Bu sanat, öğrencilerime ´kendine güven´ duygusu aşıladı. Öğrencilerim ders dışında başka şeyler de yapabileceklerini anladılar. Kağıtlardan yola çıkarak farklı malzemeler üretmeyi öğrendiler.?

HEM ÜRETİP, HEM DİNLENİYORLAR
Ebru sanatında geçen yıl Samsun´da 18 okul arasında ilk 4´e girdiklerini belirten Ömür Kuş ise ebru sanatı hakkında ?Bu faaliyette ilk olarak birinci sınıflarla başladım. Fakat talep olunca üst sınıflarla da yapmaya başladık. Şuan birinci sınıflardan 13, diğer sınıflardan 14 olmak üzere toplam 27 öğrenciyle ebru dersimiz var. Eserlerimiz ortada. İlk başta çok zorlandıysalar da zamanla ortaya çıkardıkları eserlerle ne kadar maharetli olduklarını kanıtladılar. Bu sergiyi iki dönem yapacağız. Durumdan velilerimiz de oldukça memnun. Çocuklarında sakinleşme ve dikkat artışı fark ettiler. Bu olumlu gelişme üzerine ebru sanatı kursuna olan destek ve talep fazlalaştı. Çocuklar eserlerini alıp eve götürdüklerinde özgüvenleri de arttı. Benim ve öğrencilerim için iyi ve farklı bir etkinlik oluyor. Bu sanatla çocuklar haftayı hem üretip hem de dinlenerek kapatıyor.?