Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TARIM SORUNU MASAYA YATIRILDI

 TARIM SORUNU MASAYA YATIRILDI

Terme Kaymakamı İlyas Gün İlçe Tarım Müdürü Tuncay Demir`in asaletinin takdimini ve Terme Ziraat Odası Başkanı M. Yetkin Karamollaoğlu`nun yeniden göreve seçilmesiyle 4 Mart Çarşamba günü Terme Ziraat Odasını ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerin de bulundu.

Akabinde Terme`nin tarımı hakkında toplantı düzenledi.
Toplantıya katılan Terme Ziraat odası Meclis üyeleri, Kaymakam İlyas Gün`e Terme`nin tarımı hakkında bilgiler verdi.

Terme Ziraat Odası Başkanı Karamollaoğlu, oda faaliyetlerini, tarımsal çalışmalar ve sorunları hakkında Kaymakam İlyas Gün`e bilgiler vererek çözüm yolu aradı.

EN BÜYÜK SORUN SU
Karamollaoğlu, Kaymakam İlyas Gün`den bu sorunların ilçemize gelecek olan Vali İbrahim Şahin`e ve diğer ilgililerin brifing dosyalarına alınarak iletilmesini istedi. Terme`nin en önemli sorunlarından birisinin sulama olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, drenaj çalışmalarının ağır yürümesinden yakındı. Kaymakam İlyas Gün İlgilileri anında arayarak bu konudaki sorunun ne durumda olduğu hakkında bilgi aldı. İlgililer çalışmaların hafta içinde devam edeceğini belirtiler.
Terme`nin tarım arazilerinin taban suyundan kurtulması için antik çağdan kalan Simenit Gölü’nün denize akıntısının sağlanamadığını, yıllardır çözüm bulunamadığını ifade eden Oda Başkanı Karamollaoğlu, çözümün motopomp sistemi ile çözüleceğini söyledi. Meclis üyeleri dalga kıran yapılarak bu sorunu ancak böyle çözüme ulaştıra biliriz.” dediler. Kaymakam İlyas Gün, şuanda bu konuyla ilgili bir şey diyemeyeceğini fakat bu sorunu yukarıya taşıyacağını söyledi.
Karamollaoğlu ise “Terme`de tarımın cazibe haline getirilebilmesi için küçük ölçekli sanayiye dönük fabrikaların kurulması gereklidir. Terme zenginliği kasa içinde kilitlenmiş kapalı bir ilçe. Kasanın mutlaka açılması ve hayata geçirilmesi gerekir. Çevremizdeki ilçeleri örnek göstererek olayları saptırmamak gerekir. Biz diğer ilçelerden her konuda çok şanslı bir ilçeyiz. Gelecekte inanıyorum ki Terme Karadeniz`in tekrar aranan ilçesi haline gelecektir.”dedi.

Bu tür toplantıların sık sık yapılması ve çiftçilerin sorunlarını karşılıklı olarak çözülmesi gerektiğini söyleyen Kaymakam İlyas Gün toplantıya son verdi.
Ayrıca toplantıya Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Erol Baş da katıldı.