Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SAHA BEKÇİSİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 SAHA BEKÇİSİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Saha bekçisi Yüksel Berk’in naaşı Terme Devlet Hastanesinden alınarak Tutluk Camisi önüne getirildi.

    Terme Gölyazı Mahallesi Çobanyatağı mevkisinde avcı grubu durdurmak için ikazda bulunduğu sırada avcılardan birinin açtığı ateş sonucu vurularak yaşamını yitiren saha bekçisi Yüksel Berk (56) son yolculuğuna uğurlandı. 
    Saha bekçisi Yüksel Berk’in naaşı Terme Devlet Hastanesinden alınarak Tutluk Camisi önüne getirildi. 
    06 Aralık Cuma günü ikindi namazına mütakiben kılınan cenaze namazının ardından 3 çocuk babası Berk'in naaşı Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.
    Cenazeye Berk'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Samsun Valisi Osman Kaymak, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Doğa Koruma ve Milli Parklar Samsun 11. Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu ile mesai arkadaşları katıldı.
    Olay, 5 Aralık 2019 Perşembe günü saat:19.00 sıralarında Terme ilçesinde Gölyazı Mahallesi Çobanyatağı mevkisinde meydana geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı Samsun Şube Müdürlüğü Terme Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'nde saha bekçisi olarak görev yapan Yüksel Berk, sahil kenarında avlanan bir grup ile karşılaştı. 
    İddiaya göre Berk, kendisinin bulunduğu bölgeye doğru ateş açan avcıları uyarmaya çalıştı. Bu sırada gruptan bir avcının açtığı ateş sonucu tüfekten çıkan saçmalar, Berk'in başına isabet eti. Berk yere yığılırken, avcılar olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, saha bekçisi Yüksel Berk'in yaşamını yitirdiği saptandı.
    3 AVCI YAKALANDI
    İl Jandarma Komutanlığı ve Terme İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karacalı mevkisinde ormanlık alanda olduğu tespit edilen şüphelilere
arama çalışması başlattı.
    Yapılan çalışma sonunda şüpheliler M.A, İ.T. ve E.T. jandarma ekipleri tarafından yakalanarak
gözaltına aldı.
    Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Hbr: Berkan KARAPIÇAK