Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

2019 SAMSUN´UN YILI OLACAK

2019 SAMSUN´UN YILI OLACAK

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün, ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun´a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919´un 100´üncü yıldönümü nedeniyle Samsun önümüzdeki yıl binlerce katılımcıyı ağırlayacak. 19 Mayıs´ın 100´üncü

19 Mayıs 1919´un 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Samsun´da mayıs ayında yapılacak programlar belli olmaya başladı. Paralimpik Olimpiyatları´ndan sonra en yüksek katılımcının beklendiği programlar nisan ayından itibaren Samsun´da, 100´üncü yıla yakışır etkinliklerle iki ay boyunca yoğun katılımla gerçekleştirilecek. 19 Mayıs´ın 100´üncü yıl coşkusu, 19 Mayıs´ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devletin zirvesindeki önemli isimlerin katılımıyla doruk noktasına çıkacak.

23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SAMSUN´DA YAPILACAK
Samsun´da 19 Mayıs 1919´un 100´üncü yılı nedeniyle kutlamalar 23 Nisan tarihinden itibaren başlayacak. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu´nun (TRT) her yıl düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği, önümüzdeki yıl 23 Nisan´da Samsun´da gerçekleştirilecek. Dünyanın 40 ülkesinden 800 çocuğun katılacağı şenlik öncesinde ve sonrasında Samsun´da festival havasında renkli görüntüler yaşanacak. Bayram kutlamaları bu yıl Samsun´da, TRT´nin düzenleyeceği Çocuk Şenliği ile birlikte bambaşka bir atmosferde gerçekleştirilecek.

10 BİN SPORCU SAMSUN´A GELİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları doğrultusunda bu yılki kutlamalar Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Samsun Valiliği birlikte hareket ediyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu yıl çok büyük bazı organizasyonlarını Samsun´da gerçekleştirme kararı aldı. Bunlardan birisi Koçfest Üniversitelerarası Spor Yarışmaları. 10 bin sporcunun katılacağı yarışmalarda Samsun, olimpiyat şehri olduğunu bir kez daha gösterecek.

LABİRENT ORYANTİRİNG DE SAMSUN´DA
Öte yandan Samsun´da gerçekleştirilmesi planlanan ´Labirent Oryantiringi´nin hazırlık toplantısı da geçtiğimiz hafta içi itibariyle yapıldı. Çok sayıda yarışmacının katılımıyla dünya rekoru hedefiyle Samsun´da gerçekleştirilmesi planlanan ´Labirent Oryantiringi´nin hazırlık toplantısı Vali Osman Kaymak´ın başkanlığında ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ve yönetim kurulu üyesi emekli Albay Atilla Güler´in yanı sıra, Samsun´daki ilgili tüm kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmaların hazırlıkları önümüzdeki günlerde artarak devam edecek.

GELECEĞİN DAHİLERİ SAMSUN´DA BULUŞACAK
Samsun´daki 19 Mayıs 1919´un 100. yıl kutlamalarına Milli Eğitim Bakanlığı da katılma kararı aldı. Bu kapsamda MEB´in Uluslararası Robot Yarışması´nın yapılacağı kent olarak Samsun belirlendi. Bu yarışma için de dünyanın dört bir tarafından gelecek 2 bine yakın öğrenci Samsun´da konaklayacak.
100´üncü yıl etkinlikleri kapsamında Genel Kurulu´nu önümüzdeki yıl Samsun´da yapma kararı alan ilk meslek kuruluşu ise Türkiye Barolar Birliği oldu. Türkiye Barolar Birliği´nin önümüzdeki yıl yapılacak Genel Kurul ve seçimleri mayıs ayında Samsun´da gerçekleştirilecek. Genel Kurul süresince Samsun, Türkiye´nin dört bir tarafından gelecek hukukçuları ve avukatları ağırlayacak.

ERDOĞAN´IN DA KATILMASI BEKLENİYOR
Bu arada 19 Mayıs´ın 100´üncü yıl etkinliklerine yönelik, Vali Osman Kaymak başkanlığındaki komisyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 19 Mayıs 2019´da zirve noktasına çıkacak olan kutlamalar kapsamında, resmi törenlerin de Samsun´da yapılması için yoğun bir trafik sürdürülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da katılımıyla yapılması beklenen 19 Mayıs töreni, Samsun´un uluslararası arenada tanıtımında büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.