Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

18 AYDIR PROJE BEKLİYOR,ÖLÜM YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR 

18 AYDIR PROJE BEKLİYOR,ÖLÜM YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR 

Samsun'un Terme ilçe girişinde yer alan ve ölüm kavşağı olarak bilinen bölgede, can kaybı durmuyor. Son kurban 9 Aralık'ta öldü. Karayolları'nın 2018'de iş teslimi yaptığı Farklı Seviyeli Kavşak projesinde ise 18 aydır bir arpa boyu yol alınamadı.

Samsun'un Terme İlçesi Karadeniz Sahil Yolu girişi eski Otogar Kavşağı'nın mevcut durumu ölümlere davetiye çıkarıyor. 8 Nisan 2015 tarihinde bir tırın okul servisine çarparak 22 öğrenciyi yaraladığı, Kerem Kökten'in hayatını kaybettiği kazadan sonra, bölgede herhangi bir önlem alınmadı. 'Ölüm yolunun' son kurbanı Cemil Ocak oldu. 

ÖLÜM YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR 

9 Aralık 2019 tarihinde emekli olmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'na gitmek için yolun karşısına geçen 58 yaşındaki Cemil Ocak, aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Vatandaşların söz konusu bölgede, talep ettikleri Farklı Seviyeli Kavşak projesinde ise bir arpa boyu yol alınmadığı ortaya çıktı. 

 

18 AYDIR PROJE BEKLİYOR

2018 yılının Ağustos ayında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Farklı Seviyeli Kavşak işinin proje ihalesi yapıldı. İhale şartnamesinde 200 gün şartı konulmasına rağmen aradan geçen 18 ayda proje işi bitirilemedi. Farklı Seviyeli Kavşak projesinin yapım ihalesinin ne aşamada olduğu bilinmezken, ölüm kavşağı can almaya devam ediyor. 2012 ve 2016 yılları arasında söz konusu bölgede 17 kişi trafik kazalarında hayatını kaybederken, 822 kişide yaralandı. Son 8 yılda bölgede trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısının 30'u geçtiği tahmin ediliyor. 

TERMELİLER ÇAĞRI YAPMIŞTI 

Ölüm kavşağı ile ilgili dönemin Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kerem Kökten'in hayatını kaybettiği kazadan sonra yaralı öğrencileri, hastanede ziyaret etmiş kavşağın yapılacağını açıklamıştı. 
Termeli vatandaşlar ise ölüm yolunda önlem alınması için 9 Nisan 2018 tarihinde eylem yapmıştı. Vatandaşlar Samsun Valisi Osman Kaymak'a çağrı yapmış, ölüm yolunda yapılması planlanan Farklı Seviyeli Kavşak projesinin vakit geçirilmeden hayata geçirilmesini talep etmişti. 

 

200 gün denildi 18 ay geçti 

2018 yılının Ağustos ayında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Farklı Seviyeli Kavşak işinin proje ihalesi yapıldı. İhale şartnamesinde 200 gün şartı konulmasına rağmen aradan geçen 18 ayda proje işi bitirilemedi.

VALİ ŞAHİN SÖZ VERDİ KAYMAK START AMA.. 
 
8 Nisan 2015 tarihinde kavşakta öğrencisi servisine  Kırgızistan plakalı  TIR çarpmış, kazada (14)Kerem Kökten, hayatını kaybetmiş, 22 öğrenci de yaralanmıştı. Dönemin Valisi İbrahim Şahin, yaralı öğrencileri hastanede ziyaret edip, kavşak sözünü vermişti. Vali Kaymak ise 'projenin yapılma startını verdi' ancak 18 aydır proje çıkmadı.