Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YAZAR AHMET SEZGİN, ÇARŞAMBA KİTAP FUARI´NDA

    YAZAR AHMET SEZGİN, ÇARŞAMBA KİTAP FUARI´NDA

Gazetemiz ile Bilgi Pınarı dergisi yazarlarından, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin; öykü ve deneme yazarı Selvigül Kandoğmuş Şahin ile 5.Çarşamba Kitap Fuarı´nda 3 Haziran 2017 Cumartesi günü ?Okuma ve Yazmanın Erdemli ve Onurlu Duraklarında


Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, bir buçuk saat süren söyleşide Yazar Selvigiül Şahin´e ?Okuma sevgisi ve alışkanlığını nasıl kazandınız??, ?Hangi yazar ve eserlerden daha çok beslendiniz??, ?Neleri, niçin ve nasıl okumak gerekir??, ?Yazıyla buluşmak, Müslüman sanatçının dünyasında nasıl karşılık bulur??, ?Mümin ediplerin yazıyla imtihanı nasıldır??, ?Okuma ile yazma ilişkisi nasıldır??, ?Hanım yazarların edebiyatımızdaki etkinliği üzerinde, hanım yazarlarımız hakkında ne düşünüyorsunuz??, ?İslam´ın canhıraş hareketinde edebiyat faaliyeti henüz yeterli bir ses, içerik ve etki gücüne sahip midir?? gibi sorular yöneltti.
Yazar Selvigül Şahin, okuma sevgisini çok erken yaşlarda klasik eserleri okuyarak kazandığını, okuma ve yazmanın bir kulluk bilinci ve eylemi olduğunu ifade etti.?Yaratan rabbin adıyla önce Kur´an´ı, sonra da onun ışığında insan ve kâinat kitabını okumak gerek. Şuara suresinde Allah, şairlerin çoğunun şaşkın vadilerde dolaştıklarını, gerçekte yapmadıkları şeyleri söylediklerini ifade ettikten sonra ancak iman edip hayırlı amel işleyen, Allah´ı çok anan ve haksızlığa uğratıldıklarında kendilerini savunan şairlerin müstesna olduğunu buyurmaktadır. 100 yıl önce yetişen Fatma Aliye Hanım´ın yolundan giden Şule Yüksel Şenler, Cihan Aktaş, Sibel Eraslan, Halime Toros, Münire Daniş, Yıldız Ramazanoğlu, Sevinç Çokum, Emine Işınsu, Fatma Barbarosoğlu, Afet Ilgaz gibi inançlı kadın yazarların varlığı bizim gibi Müslüman kadın yazarlara umut ve cesaret vermektedir. Bilinçli okumadan sadece yetenekle iyi yazar olunmaz. Genç yazar kardeşlerimiz, popülizm tuzağına düşmeden bilinçli ve çok yönlü okuyarak nitelikli yazmak için çok azimli ve sabırlı olsunlar.? dedi.
Daha sonra yazarımız Ahmet Sezgin ile Selvigül Şahin, dinleyicilerle sohbet edip kitaplarını imzaladılar. Fuar ve söyleşinin organizasyonunu gerçekleştiren, Eğitimci-Şair-Yazar Ömer Vural Bey, Yazar Selvigül Şahin ile Ahmet Sezgin ve Termeli yazar misafirlere iftar yemeği verdi.
Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin: ?Selvigül Şahin Hanım, inandığı ve düşündüğü gibi yaşamaya, yazmaya gayret eden çok samimi ve üslup sahibi çok değerli yazarlarımızdandır. Onunla çok güzel, değerli ve anlamlı bir sohbet gerçekleştirmekten çok büyük zevk aldım, mutluluk duydum. Kendisine çok teşekkür ederim.
Bu söyleşiye dinleyici olarak katılan çok değerli Eğitimci-Yazar Ömer Vural, Yılmaz İmanlık, Mehmet Türkan, Abdullah Kuşkovan, Zeki Ordu ile edebiyat öğretmenleri Cevdet Balaban, Yusuf Ziya Gürler´e, Terme Eğitim-Bir-Sen Başkanı Celal Kurt´a, Terme Bilgi Gazetesi ile Bilgi Pınarı dergisi sahibi Dilek Şentürk Hanıma, muhterem Turan Çinici Hocama, çok değerli öğrencilerim Ömer Baltacı, İlhan Kılıç ve Hacer Kaya ile bütün dinleyicilere çok teşekkür ederim.? dedi.