Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

TERME M. AKİF ERSOY´DA TÜBİTAK BİLİM FUARI

 TERME M. AKİF ERSOY´DA TÜBİTAK BİLİM FUARI

Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde 4 ve 5 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen II.TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı birbirinden ilginç projelerle bu yıl da büyük ilgi gördü.

4 Mayıs Çarşamba günü başlayan TÜBİTAK Bilim Fuarı´nın açılış programında konuşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kurnaz: ?Üçüncüsünü yaptığımız bilim fuarında bu yıl Fizikten 16, Kimyadan 14, Biyolojiden 11, Matematikten 5, Edebiyattan 5, İngilizceden 5 ve Tarihten 1 olmak üzere toplam 57 proje yer almaktadır. Amacımız; öğrencilerimize bilimi, araştırmayı, keşfetmeyi, uygulamayı, öğrenmeyi, dersleri sevdirmek, geleceğin ilim adamlarının, mucitlerinin, yazarlarının yetişmesine vesile olmaktır. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.

Bilim fuarımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran Kaymakamımız Sayın İlyas Gün, Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özer Ersoy, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Ali Doğan, Mehmet Raci Evren, ve Hasan Öztürk, Terme Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir, KYK Terme Yurt Müdürü Fikri Sayılır, İlçe Milli Eğitim şube müdürlerimize, okul müdürlerine fuarımızı ziyaret eden tüm misafirlerimize saygı ve teşekkürlerimizi sunuyorum.? dedi.

Terme Kaymakamı İlyas Gün; Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nin geleneksel hale getirdiği bu bilim fuarının eğitimimize, öğrencilerimize çok güzel şeyler kazandırmasından, her yıl projelerin sayısal ve nitelik bakımından da arttığını görmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek bilim fuarına katkı sunan öğretmen, idareci ve öğrencileri tebrik etti.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise ?Büyük hedeflere küçük adımlarla ulaşılıyor. İnanıyorum ki fuar, ziyaret edenlere doyurucu bir şekilde bilimsel olarak katkıda bulunacaktır. Millî eğitimin yanı sıra bilimin de ilerlemesi gerekiyor. Bu anlamda çok çalışmak gerekiyor. Ben, hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize teşekkür ediyor, onlarla gurur duyuyorum.? dedi.
Terme Kaymakamı İlyas Gün, Belediye Başkanı Şenol Kul ve bazı kamu idarecileri; bu bilim fuarının hayırlı olmasını dileyerek fuarın açılış kurdelesini birlikte kestiler.

20 standı dolaşıp bütün projeleri büyük bir ilgiyle dinleyen ziyaretçiler, projeleri çok beğendiklerini ifade ettiler.

Bilim Fuarındaki projelerde görev alan öğretmen ve öğrenciler; bu fuar sayesinde gençlerin bilime, araştırmaya, uygulama ve öğretmeye dair sevgi ve ilgilerinin, özgüven ve sabırlarının arttığını, takım çalışmasının zevkini tattıklarını, sosyal yönlerinin geliştiğini ifade ettiler.

Murat Yalçınkaya´nın danışman öğretmenliğini yaptığı Fizik projelerinde görevli öğrenciler: Merve Ordulu, Meryem Kasapoğlu, Müfit Cem Seyhan, Kudret Şen, Efecan Civelek, Furkan Mutlu, Uğurcan Güleç, Gökhan Çekin, Büşranur Sobi, Yaren Rabia Aydın, Ferhat Günalp, Sefa Kara, Aysu Albayrak, Sinem Cengiz, Caner Kışla, Şevval Lara Zerey, Sefa Duygun, Kader Keleş.

Ebru Gürel´in danışmanlığını yaptığı Kimya projelerinde görevli öğrenciler: Esra Ay, Nurdan Kızıltaş, Tahsin Yüksel, Esra Bahadır, Serdar Erdönmez, İzzet Cem Özden, Melis Yüksel, Mehmet Okuyucu, Miray Topaçlar, Gamze Şahin.

Nihan Çelik´in danışmanlığını yaptığı Biyoloji projelerinde görevli öğrenciler: Elif Ecem Erbay, Edanur Kulaç, Meryem Pala, Özlem Midilli, Tuğba Keskin, Tuğba Şahin, Yaren Çavuşoğlu, Ayşegül Alemdar.

Sibel Özcan´ın danışmanlığını yaptığı Matematik projelerinde görevli öğrenciler: Ayşenur Gülhan, Ahmet Arif Gürel, Bilgenur Tokur, Nedime Keleş, Şeyma Aslan.

Ahmet Sezgin´in danışmanlığını yaptığı Edebiyat projelerinde görev alan öğrenciler: Pınar Köse, Berna Öztürk, Sevda İşmarcı, Bensu Atabay, Şükür Akbulut, Havva Kalın, Tahsin Çakar, Seda Aydoğan, Sıla Kara, Gülcan Eralp, Şevval Yeşil, Gülşah Tomrukçu.

Özlem D. Arpacı´nın danışmanlığını yaptığı İngilizce projelerinde görev alanlar: Bilgenur Tokur, Tuğba Şahin, Ceyda Gümüş, şeyda Albayrak, Tuğçe Yıldız, Görkem Çimiç, Hüsne Kesgin, Gamze Gökçe Güler.

Şenol Yılmaz´ın danışmanlığını yaptığı Türkçe projesinde görev alanlar:Mine Şahin, Feyza Dişikara, Esin Çakır, Fatmanur Türköz.

Cengizhan Çelik´in danışmanlığını yaptığı Tarih projesinde görev alanlar: Berkay Toraman, Gül Genç.