Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

OKUMANIN ÖNEMİ VURGULANDI

 OKUMANIN ÖNEMİ VURGULANDI

Gazetemiz yazarları Salıpazarı´nda lise öğrencilerine verdikleri ?Eğitim, okuma ve şiir konulu bir söyleşi?de okumanın önemini vurgulayarak kitaplarını imzaladılar.

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin ile Yılmaz İmanlık; 15 Nisan Cuma günü Salıpazarı/Hasan Çelebi Çok Programlı Anadolu Lisesi´nde öğrencilere ?eğitim, okuma ve şiir konulu bir söyleşi?de bulunup kitaplarını imzaladılar.

Öğrencilere "Düştü" isimli şiiriyle Necip Fazıl´ın ?Sakarya Türküsü?nü okuyan Ahmet Sezgin; Mehmet Akif, Nurettin Topçu ve Ali Fuat Başgil gibi yazar ve fikir adamlarının örnek hayatlarından kesitler sundu. Ayrıca Çarşambalı Ali Fuat Başgil´in ?Geçlerle Baş Başa? isimli kitabını okumalarını; bilgili, ahlaklı, cesur ve çalışkan olarak millete ve insanlığa hizmet etmelerini tavsiye etti.

Daha sonra konuşan Eğitimci-Yazar Yılmaz İmanlık; Salıpazarı´nda 12 yıl yaşadığını, bu okulda da bir dönem görev yaptığını, bu ilçede çok değerli öğrenciler yetiştirdiğini, unutulmaz dostluklar kurduğunu, buradaki hatıralarından esinlenerek ?Solmayan Hayaller Ressamı? isimli bir hikâye kitabı yazıp yayınladığını, burada bazı eski öğrenci ve meslektaşlarıyla yeniden birlikte olmasının kendisini çok duygulandırdığını ifade etti. Y. İmanlık; ayrıca okumanın öneminden bahsederek, ?Ahmet Sezgin Hocamın Aşk Medeniyetine Yolculuk isimli deneme kitabını mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.? dedi.

Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Sezgin: ?1992 yılında Ankara-Polatlı´da asteğmen öğrenciyken tanıştığımız Haşim Sağlam Hocamın müdürlüğünü yaptığı bir lisede Eğitimci-Şair-Yazar Yılmaz İmanlık, Eğitimci-Yazar Zeki Ordu ve Eğitimci Erol Yıldız ile çok özel saatler geçirdik. Sevgili öğrencilerin yüreklerine dokunmanın, şiir okumanın, gönül dostlarıyla muhabbet etmenin mutluluğunu yaşadık. Böyle çok özel ve hayırlı bir program için bizleri okuluna davet eden, bizlerle çok özel ve samimi bir şekilde ilgilenen Haşim Sağlam Hocama, edebiyat öğretmenlerine, bizleri yürekten dinleyen sevgili öğrencilere, fotoğraflarımızı çeken Zeki Ordu ve Erol Yıldız isimli eğitimci kardeşlerimize çok teşekkür ederim.? dedi.