Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

?ASIM´IN NESLİ ALTIN KALEMLER? DERGİSİ ÇIKTI

      ?ASIM´IN NESLİ ALTIN KALEMLER? DERGİSİ ÇIKTI

Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi; ?Asım´ın Nesli Altın Kalemler? isimli bir edebiyat, kültür, eğitim dergisi çıkardı.

Kuşe kâğıdına renkli ve 80 sahife olarak basılan ?Asım´ın Nesli Altın Kalemler?de okul öğretmen ve öğrencilerinin deneme, şiir ve anı başta olmak üzere çeşitli türlerdeki ürünlerine yer verilmiş.
Her yıl bir sayı çıkarılması düşünülen ?Asım´ın Nesli? isimli derginin Genel Yayın ve Kültür Sanat Yönetmenliğini okulun edebiyat öğretmenlerinden Ahmet Sezgin üstlenirken derginin Yayın Kurulunda şu öğrenciler bulunmakta: Yaren Çavuşoğlu, Tahsin Çakar, Sena Nur Kurnaz, Sevda İşmarcı, Cansu Orman, Eda Nur Alemdar, Edanur İleri, Tuğba Keskin, Emirhan Bektaşoğlu, Özge Gökmen, Derya Güney, Güner Keskin, Çiğdem Eroğlu.
Derginin çıkışıyla ilgili olarak okul bahçesinde yapılan özel kutlama töreninde Edebiyat Öğretmeni-Yazar Ahmet Sezgin, dergide yazısı yayınlanan bütün öğretmen ve öğrencileri tek tek tebrik ederek kendilerine ?Asım´ın Nesli Altın Kalemler? dergisini takdim etti ve şöyle dedi:
?İnanç, bilgi, sevgi, merhamet, adalet, edep, iyilik, güzellik, umut, sabır, şükür, dua, şiir ve şuurla beslediğimiz yüreğimizin sesini dilin ve edebiyatın gücüyle birleştirip bir mektup niyetiyle sevdalı yüreklere, hakikat ve vatanseverlere ulaştırmak istiyoruz.
Okulumuzda bir zamanlar görev yapmış değerli meslektaşlarımız ve mezun olan gül yürekli öğrencilerimizle mevcut öğretmen ve öğrencilerimiz arasında gönül köprüsü kurabilmek, yetenekli öğrencilerimizi okuma ve yazmaya teşvik etmek gibi temennilerle yola çıktık.
Kahramanmaraş Lisesi´nden mezun olan ?Yedi Güzel Adam? gibi ?Asım´ın nesli? ruhuna sahip 3-5 şair-yazarın keşfine vesile olabilirsek, öğrencilerimizin kültürel, edebî ve sosyal yönlerden yetişmesine öncülük edebilirsek, en önemlisi de yüreklere ölümsüz cemreler düşürüp ?hoş seda? bırakabilirsek ne mutlu bizlere! Okulumuzda okuyan 36 genç kalem ile mezun olan yetenekli öğrencilerimize dergimizde yer vermekten çok büyük mutluluk duymaktayım. Çeyrek asırlık hayalimin gerçekleşmesinden dolayı Allah´a şükürler olsun.
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nin ilk dergisi olan ?Asım´ın Nesli Altın Kalemler?e destek veren başta okul müdürümüz Çakır Ahmet Bilgin ve yayın kurulumuz olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.?
Okul Müdürü Çakır Ahmet Bilgin de ?7 yıl geçmişi olan okulumuzun ilk dergisinin çıkışının büyük heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Dergide emeği geçenlere teşekkür ederim, yazar adaylarını da tebrik ederim.? dedi.